2020-08-10 10:09:30• hírek • Bede Emőke

Frissítették a sárga zónába sorolt országok listáját

Az Országos Közegészségügyi Hatóság frissítette azon országok listáját, melyek az aktuális járványügyi helyzetben fokozott kockázatot jelentenek, tehát mindazoknak, akik a sárga zónából térnek haza Romániába, kötelező módon kéthetes elkülönítésbe kell vonulniuk.

Az augusztus 11-én, 0 órakor hatályba lépő listán az alábbi országok szerepelnek: Dél-Afrika, Argentína, Örményország, Aruba, Bahama-szigetek, Bahrein, Bolívia, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Zöld-foki Köztársaság, Chile, Kolumbia, Costa Rica, El Salvador Egyenlítői-Guinea, Honduras, Feröer-szigetek, Turks- és Caicos-szigetek, Amerikai Virgin-szigetek, Irak, Izrael, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Kuvait, Luxemburg, Észak-Macedónia, Maldív-szigetek, Moldova, Montenegró, Omán, Palesztina, Panama, Peru, Puerto Rico, Katar, Dominikai Köztársaság, Szent Márton-sziget, Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok és Suriname. Az előző heti listához képest például Szaúd-Arábia már nem tartozik a sárga övezetbe, fölkerült viszont a listára Spanyolország, az egyik legnépszerűbb turistacélpont.


Az elkülönítésre a sárga zónából érkező személyek lakhelyén vagy egy általa választott helyen kerül sor, de szükség esetén a hatóságok által kijelölt karanténközpontban is meg lehet szállni a 14 napos időszak alatt. Ugyanakkor a hatóság felhívja a figyelmet, hogy a lakhelyi elkülönítés azoknak is ajánlott, akik a hazatérővel egy háztartásban laknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: